2022.12.05. Hétfő

 

TÁMOGATÓINK

Miniszterelnökség

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Magyar Nemzeti Tanács

Magyar Főkonzulátus Szabadka

2_18.jpg


MINISZTERELNÖKSÉG - NEMZETPOLITIKAI ÁLLAMTITKÁRSÁG
Felsőoktatási ösztöndíjak
Hunyadi János Ösztöndíj 2021/2022
2021.07.08.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet Hunyadi János Ösztöndíjra a 2021/2022-es tanév időtartamára a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű, magyar állami ösztöndíjjal támogatott:

  • alap- vagy osztatlan képzésén, vagy
  •  mesterképzésén

jelen pályázatban meghatározott szakok egyikén I. évfolyamon (keresztféléves mesterképzés esetén a 2. és 3. félévben) tanulmányokat folytató szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Pályázhat minden olyan szerb állampolgárságú, a szomszédos Kedvezménytörvény hatálya alatt álló magyar nemzetiségű személy, aki a magyarországi felsőoktatási intézmények :

  • a 2021. szeptemberben induló nappali munkarendű, magyar állami ösztöndíjjal támogatott alap-, mester vagy osztatlan képzésére, vagy 
  • a 2021. februárban induló nappali munkarendű, magyar állami ösztöndíjjal támogatott mesterképzésére a jelen pályázat mellékletében meghatározott szakok egyikére felvételt nyert.

Az ösztöndíj mértéke: a Hunyadi János Ösztöndíj havi összege a 30.000,- Ft/fő/hó. 1 A Hunyadi János ösztöndíj a nyertes pályázót a 2021/2022-es tanév 10 hónapjában illeti meg, feltéve, hogy ezen időtartamban a pályázó megszakítás nélkül az adott felsőoktatási intézmény aktív jogviszonnyal rendelkező, magyar állami ösztöndíjjal támogatott hallgatója, aki tanulmányait nappali munkarenden végzi.

Pályázni a martonaronurlapok.elte.hu oldalon lehet a megfelelő pályázati űrlap kitöltésével 

A pályázatok elektronikus beadásának határideje: 2021. augusztus 8., 23:59 (közép-európai idő /CET/ szerint).

Pályázati kiirás

Pontrendszer ( alap-/ osztatlan képzés )

Pontrendszer ( mesterképzés )